Harrastuksista

Harrastukset pitävät mielen virkeänä ja antavat hyvän vastapainon työlle. Näin syksyisin ihmiset aloittavat paljon uusia ja vanhoja harrastuksia kesän jälkeen. Uusien harrastusten kiireistä aloitus aikaa on myös tammikuu, kun ihmiset ovat tehneet uuden vuoden lupauksia sekä kevät, koska lehdet ovat pullollaan kesäksi kuntoon- artikkeleita. Harrastuksesta voi tulla ihmiselle elämäntapa ja se auttaa luomaan sosiaalista vuorovaikutusta ja verkostoitumista.

Urheilu on varmaankin kaikkein suosituin harrastusmuoto. Harrastus voi olla myös opiskelu, kulttuuri ja taide. Eri harrastusten mahdollisuudet ovat valtavat ja niitä on turha lähteä erittelemään syvällisesti. Joku voi sanoa harrastuksekseen matkustelunkin. Tosin olen aina pohtinut, että voiko matkustelu olla kenenkään harrastus? Mielestäni harrastuksen täytyy olla ajallisesti usein tapahtuvaa, esimerkiksi muutaman kerran viikossa tai ainakin kerran kuukaudessa. Monia harrastuksia on tosin vaikeaa harrastaa säännöllisesti ympäri vuoden, mutta harrastuksiakin voidaan jakaa vuodenaikojen mukaan. Esimerkiksi sienestäminen on mahdollista vain syksyllä.

Kaikilla ihmisillä olisi hyvä olla jokin harrastus, koska se tuo elämälle sisältöä. Oma harrastus on omaa aikaa. Harrastuksen avulla ihminen pääsee toteuttamaan itseään ja tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä. Harrastuksen aloittaminen ei ole iästä kiinni, koska aikuisillekin järjestetään esimerkiksia alkeistunteja baletista. Oman aktiivisuuden avulla löytyy varmasti jokaiselle jokin mukava harrastus.

Eikun harrastamaan ja toteuttamaan itseään!!